Frissítés alatt!

Csatlakozz hozzánk! Te is helyi termelő vagy kézműves vagy? Írj nekünk az info@pekedli.hu email címre! Küld el nekünk az elérhetőségeidet, egy néhány soros bemutatkozást és termékismertetőt, a vállalkozásod adatait, mi pedig fölvesszük Veled a kapcsolatot.

Ha csatlakoznál, de információkra van még szükséged, akkor kattints ide!

Éltető Balaton-felvidék” védjegyet létrehozó és fenntartó ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület a Balaton térségének egyik legnagyobb társadalmi szervezete. 

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió közösen viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet, mi pedig ennek nyomán egy új kulturális-kreatív régiót építünk itt, a Balaton szomszédságában, együtt a régió szereplőivel és az itt élőkkel.

A Füge, egy nemrégiben nyílt fagyizó Veszprémben, mely egyben pékség és cukrászda is. Sok évnyi tapasztalat és lelkesedés teszi Őket egy fantasztikus hellyé. 

Ana termékeit csakis kiváló minőségű természetes alapanyagokból készíti. Aki egyszer kipróbálja ezeket a különlegességeket, az többé nem is akar mást használni!

Edit 1987-ben alapította meg, akkor mlg családi vállalkozásként működő házi jellegű tészták gyártását, amit mai napra igencsak kinőtt.

Ferenc és Babett saját kertjükben termesztett zöldségekből, gyümölcsökből, fűszernövényekből, valamint az erdő adta növényekből készíti a finomságait.

Azon kevés borászatok közé tartoznak, ahol a kis léptékűség lehetővé teszi, hogy a bor spontán erjesztése legyen a borkészítés egyik fő pillére.

Andrea és családja felismerte, hogy egyre nagyobb az igény a bio és reform élelmiszerekre, így folyamatosan tértek át a különböző hidegen sajtolt étolajok gyártására.

Töltsétek föl az éléskamrátokat hűtés nélkül elálló, valódi alapanyagokból készült készételekkel és kapjatok elő egyet, ha rátok törne az éhség!

Julcsi és Dávid vagyunk. Minden termékünkhöz a saját magunk által termesztett édesburgonyát dolgozzuk fel. Nem használunk semmilyen vegyszert, műtrágyát, növényvédő szert, talajfertőtlenítőt.

 Ökológiai Birtok – borászat – borkóstoló 

A családi vállalkozás célja, hogy minél szélesebb körben Magyarországon és nemzetközi szinten is megismertessék az magyar alapanyagból készülő, minőségi, gyönyörű mélyzöld árnyalatú, illatozó tökmagolajat.

Sümegtej termékei égköve a helyi gazdaságoknak. Kis családi vállalkozásként indult 1993-ban, mára ugyan kinőtte magát, de továbbra is őrzi a családias hangulatot. 

Péter 1992 óta foglalkozik hőkezelt savanyúságok, ételízesítők és befőttek készítésével.

A sárkányos finomságok otthona, ahol a Balaton-felvidék napsütés-ízű termései egy kis városi merészséggel fűszerezve összhangba olvadnak.

Termékeiket házi receptek alapján készítik. Kezeik munkája minden egyes zöldséget és gyümölcsöt elkísér a termőföldtől az asztalodig.

Kalandos út vezette Zsófi egy rosszul kitöltött egyetemi jelentkezési laptól a kistermelői piacokon át a saját kisüzemem beindításáig, de megérte!

Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk megismertetni az emberekkel a minőségi élelmiszer fogyasztás előnyeit, valamint azt, hogy hosszútávon erre egy életformaként tekintsenek.

Szívja magába százéves cédrusok nyugalmát, a meseszép balatoni panorámát és ízlelje meg borainkat, melyeket fáradtságot nem kímélve készítettünk el Önnek!

A Latin negyed egy igazi családi csokoládéműhely a Pilis lábánál. A kínálatban megtalált csokikat mind saját kezüleg készítik gondoskodással és szeretettel. 

Nem csak Te, hanem háziállataid is megérdemlik a kényeztetést. Erre ad segítséget a Greenman termékcsalád. 

Nincsi mögöttük több évtizednyi tapasztalat, vagy bortelmelői generáció, van viszont egy lelkes és kitartó szakmai csapat, akikkel napról napra jobban megismerik a szőlőikben rejlő lehetőségeket. 

Az anyagokat mindig körültekintően igyekszik kiválasztani, minőségi anyagokkal dolgozik. Emellett saját mintákat is tervez, melyekkel még egyedibbé igyekszik tenni termékeit, továbbá próbál mindig újítani.

Az 1991 -óta vállalkozásként müködő, nemrég céggé alakuló Várvölgyi Húsüzem a minőségi sertéshús feldolgozás képviselője. 

A minőségi alapanyagok, az adalékanyag mentes élelmiszerek a rohanó hétköznapokban is elérhetőek és a szemét mennyiségét sem növeljük. Jót eszünk, jól leszünk és a Földnek is jót teszünk.

A Greenbiotic-nál mindennél jobban hisznek abban, hogy azzal tehetik a legegyszerűbben a legtöbbet magukért, családjukért és a környezetért, ha otthonaikban teljesen új szemlélettel kezdenek el tisztítani!

A Pécselyi Levendulaüzem egy kétcsaládi gazdaság a Balaton-felvidék egyik legvarázslatosabb helyén,a Pécselyi-medencében. A falu feletti Öreghegy és Bogoma határán egy védett, déli fekvésű területen, szőlők és mandulások között nevelik a 800 tőből álló fiatal ültetvényüket.

A sörfőzés hagyományát modern eszközökkel támasztották fel 2015-ben a Bakony szívében. A tradíció és az innováció kettőssége teszi őket egyedülállóvá a piacon. 

„Célkitűzésünk volt, hogy egy őszinte kommunikációval bíró, valódi igényeket kielégítő terméket gyártsunk. Pont olyat, mint amilyet mi magunk is kerestünk a boltok polcain…”

“Célunk, hogy a hétköznapi élet majd’ minden területén valódi, környezetbarát alternatívát kínáljunk. Hiszünk benne, hogy a környezetvédelem korunk legnagyobb kihívása, amelyre sok kis apró megoldást kell találnunk.”

A STARI SÖR története 1992-ben kezdődött, amikor a házi sörfőzdék elkezdték térhódító útjukat Magyarországon. Sörfőzdénk az országban az első minisörfőzdék között kezdte meg működését.

Elsődleges célunk az volt, hogy olyan élelmiszerek gyártását kezdjük el, melyek ősi receptúrája fontos és megőrzendő része életünknek.

Miért épp a MUSTÁR? 

A Sörművekben 11 fajta saját márkás sört gyártanak, a legmagasabb német tisztasági törvénynek megfelelően. Söreiket különböző karakterekkel kapcsolták össze, hogy mindenki megtalálhassa a neki szimpatikusat. 

Családi gazdaságunk immár negyedik generációja foglalkozik Fajszon fűszerpaprika termesztéssel és feldolgozással, közel 30 hektáron…

Kézműves kovászos pékség és specialty kávézó.
Kézműves , kizárólag kovásszal készült kenyereink a Garat Malom lisztjeiből és Kukutyin műhely bio lisztjéből készül, élesztő , adalékanyag és enzim hozzáadása nélkül.

Mangalica és szarvasmarha feldolgázassal foglalkozó családi vállalkozás. 

– Az én kávém, az én időm –

A Tütü egy vidám kis család legújabb tagja, a Gasztró Busz. Vele és nagyon sok finomsággal járják az országot, hogy mindenkihez eljusson egy kicsi a jókedvükből.

Márta helyi alapanyagokból készít tökmag vagy napraforgómag alapú szendvics – illetve salátakrémeket, amelyek mind segítően hatnak az egészség megőrzésre, megújulásra. Emellett nagyon finomak is.