TERMELŐINK
ismerd meg azokat, akiktől vásárolsz

Csatlakozz hozzánk! Te is helyi termelő vagy kézműves vagy? Írj nekünk az info@pekedli.hu email címre! Küld el nekünk az elérhetőségeidet, egy néhány soros bemutatkozást és termékismertetőt, a vállalkozásod adatait, mi pedig fölvesszük Veled a kapcsolatot.

Ha csatlakoznál, de információkra van még szükséged, akkor kattints ide!

Éltető Balaton-felvidék” védjegyet létrehozó és fenntartó ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület a Balaton térségének egyik legnagyobb társadalmi szervezete. 

A családi vállalkozás célja, hogy minél szélesebb körben Magyarországon és nemzetközi szinten is megismertessék az magyar alapanyagból készülő, minőségi, gyönyörű mélyzöld árnyalatú, illatozó tökmagolajat.

120 családot számláló kolóniája rendületlenül ontja magából a mézet, amit Zoltán meg szeretne osztani minden környékbeli lakossal.

Ana termékeit csakis kiváló minőségű természetes alapanyagokból készíti. Aki egyszer kipróbálja ezeket a különlegességeket, az többé nem is akar mást használni!

Edit 1987-ben alapította meg, akkor mlg családi vállalkozásként működő házi jellegű tészták gyártását, amit mai napra igencsak kinőtt.

Ferenc és Babett saját kertjükben termesztett zöldségekből, gyümölcsökből, fűszernövényekből, valamint az erdő adta növényekből készíti a finomságait

Azon kevés borászatok közé tartoznak, ahol a kis léptékűség lehetővé teszi, hogy a bor spontán erjesztése legyen a borkészítés egyik fő pillére.

Andrea és családja felismerte, hogy egyre nagyobb az igény a bio és reform élelmiszerekre, így folyamatosan tértek át a különböző hidegen sajtolt étolajok gyártására.

A zöldségeket frissen, illetve konyhakészen (kockázva, hámozva, vagy szeletelve) és vákuumcsomagolva is kínálják, így a segítségükkel a háziasszonyok már maximum csak örömükben fognak sírni a hagyma főzése közben.

Julcsi és Dávid vagyunk. Minden termékünkhöz a saját magunk által termesztett édesburgonyát dolgozzuk fel. Nem használunk semmilyen vegyszert, műtrágyát, növényvédő szert, talajfertőtlenítőt.

Vivien és Miklós Vöröstón kezdték el kialakítani új konyhájukat, ahol a szarvasgombás finomságok készülnek, illetve számos termékötletük is megvalósulhat a jövőben.

Zitának a minőségi alapanyagokból készített kovászos kenyér nem csupán az élete, hanem az ember egészségének napi forrása.

Sümegtej termékei égköve a helyi gazdaságoknak. Kis családi vállalkozásként indult 1993-ban, mára ugyan kinőtte magát, de továbbra is őrzi a családias hangulatot. 

Péter 1992 óta foglalkozik hőkezelt savanyúságok, ételízesítők és befőttek készítésével.

6 éve kezdtek el sajtkészítéssel foglalkozni. Elhatározták, hogy arra fognak törekedni, hogy a családjuk asztalára egészséges, megbízható, adalékanyag mentes tejtermékek kerüljenek. És itt nem álltak meg…

Termékeiket házi receptek alapján készítik. Kezeik munkája minden egyes zöldséget és gyümölcsöt elkísér a termőföldtől az asztalodig.

Ki az a Mamka? Gréta édesanyja, akivel közösen készítik a termékeiket 40 éves tapasztalattal és határtalan szeretettel.

A Nagycsaládosok Nyirád és Környéki Egyesülete 2018-ban hozta létre a helyi termelők áruit feldolgozó Mi kis falunk kincse kisüzemet.

Töltsétek föl az éléskamrátokat hűtés nélkül elálló, valódi alapanyagokból készült készételekkel és kapjatok elő egyet, ha rátok törne az éhség!

Kis kertben, nagy ízek a bodajki csilifarmról! Dávid és családja saját termesztésből kézzel készített termékeivel várja ínyenc vevőit.

Kalandos út vezette Zsófi egy rosszul kitöltött egyetemi jelentkezési laptól a kistermelői piacokon át a saját kisüzemem beindításáig, de megérte!

Fontos számukra, hogy a nevükkel fémjelzett termékekről mindenkinek a szakértelem és a minőség jusson eszébe.

Dávid és barátnője Dóra régi manufaktúrális hagyományokat őrző fiatal vállalkozók, akik minden terméküket kézzel készítik az utolsó masniig.

Fertig-farm

Feltöltés alatt…

 

Szent Vendel Sajtműhely

Feltöltés alatt…

Nincsi mögöttük több évtizednyi tapasztalat, vagy bortelmelői generáció, van viszont egy lelkes és kitartó szakmai csapat, akikkel napról napra jobban megismerik a szőlőikben rejlő lehetőségeket. 

Az anyagokat mindig körültekintően igyekszik kiválasztani, minőségi anyagokkal dolgozik. Emellett saját mintákat is tervez, melyekkel még egyedibbé igyekszik tenni termékeit, továbbá próbál mindig újítani.

Kis családi vállalkozásuk keretén belül 8 éve készítik kézműves csokijaikat Veszprém szívében.

A minőségi alapanyagok, az adalékanyag mentes élelmiszerek a rohanó hétköznapokban is elérhetőek és a szemét mennyiségét sem növeljük. Jót eszünk, jól leszünk és a Földnek is jót teszünk

A Greenbiotic-nál mindennél jobban hisznek abban, hogy azzal tehetik a legegyszerűbben a legtöbbet magukért, családjukért és a környezetért, ha otthonaikban teljesen új szemlélettel kezdenek el tisztítani!

A Pécselyi Levendulaüzem egy kétcsaládi gazdaság a Balaton-felvidék egyik legvarázslatosabb helyén,a Pécselyi-medencében. A falu feletti Öreghegy és Bogoma határán egy védett, déli fekvésű területen, szőlők és mandulások között nevelik a 800 tőből álló fiatal ültetvényüket.

A sörfőzés hagyományát modern eszközökkel támasztották fel 2015-ben a Bakony szívében. A tradíció és az innováció kettőssége teszi őket egyedülállóvá a piacon. 

Szilárd és Zsófi gazdaságának egyik jelentős eleme a méhészet. 180 méhcsaláddal Veszprém megye dimbes-dombos erdőkkel, rétekkel tarkított vidékén  élnek és gazdálkodnak. Gazdaságuk Pulán a Bakony erdejeinek lábánál helyezkedik el.

Nem csak Te, hanem háziállataid is megérdemlik a kényeztetést. Erre ad segítséget a Greenman termékcsalád. 

Legeza József őstermelő saját kertjében termett, gondosan válogatott gyümölcsökből (pl. alma, körte, meggy, szilva, sárga barack) készíti teáit és eceteit. A lehető leghagyományosabb az úgynevezett orleansi módszerrel /pontosabban ehhez nagyon hasonló eljárással/ készíti az eceteket. Minden az ami!

Manna – a titokzatos táplálék a sivatagban. Még a próféta Mózes sem ismerte, pedig ő aztán 40 évig élt a pusztában! A hajnali jelentése eléggé nyilvánvaló: az éjszaka után, a reggel előtt. Rózsaujjú. De így betűzve: Hajnali – már arra utal, hogy Szalay-Vankó Hajnalnak köze van a mennyei eledelhez.

„Célkitűzésünk volt, hogy egy őszinte kommunikációval bíró, valódi igényeket kielégítő terméket gyártsunk. Pont olyat, mint amilyet mi magunk is kerestünk a boltok polcain…”

Az egyik legösszetettebb természetes étrend színesítő és kiegészítő a fürjtojás. Ez a falatnyi csoda tíz gramm körüli súlyával a következő fontos ásványi anyagokat tartalmazza legnagyobb arányban: foszfor, kálium, vas és cink….

A STARI SÖR története 1992-ben kezdődött, amikor a házi sörfőzdék elkezdték térhódító útjukat Magyarországon. Sörfőzdénk az országban az első minisörfőzdék között kezdte meg működését.

Elsődleges célunk az volt, hogy olyan élelmiszerek gyártását kezdjük el, melyek ősi receptúrája fontos és megőrzendő része életünknek.

Miért épp a MUSTÁR? 

A Sörművekben 11 fajta saját márkás sört gyártanak, a legmagasabb német tisztasági törvénynek megfelelően. Söreiket különböző karakterekkel kapcsolták össze, hogy mindenki megtalálhassa a neki szimpatikusat. 

Fűben, fában orvosság lakozik, ahogy azt az ismert mondás tartja.

Tevékenységükkel őseink örökségét, a népi gyógyászat feledésbe merült tudását szeretnék feléleszteni…

“Célunk, hogy a hétköznapi élet majd’ minden területén valódi, környezetbarát alternatívát kínáljunk. Hiszünk benne, hogy a környezetvédelem korunk legnagyobb kihívása, amelyre sok kis apró megoldást kell találnunk.”

Az 1991 -óta vállalkozásként müködő, nemrég céggé alakuló Várvölgyi Húsüzem a minőségi sertéshús feldolgozás képviselője.