Receptek

Gyors recept- paradicsomos tészta

A tészta ételek tárháza valószínűleg végtelen (vagy legalábbis közelít hozzá🙂 ), mi is nagyon szeretjük őket, ha épp egy gyors fogásra vágyunk. Ennek a receptnek az eredetije egy kicsit más volt, de sokszor aszerint szabjuk személyre az aznapi menüt, hogy mi is lapul az éléskamránkban….Most épp ezeket találtuk, így született meg ez az isteni paradicsomos tészta a’la Pekedli. 😅

Reméljük, Ti is annyira szeretni fogjátok, mint mi!

Hozzávalók (2 személyre):

Így készül a paradicsomos tészta:

az aszalt paradicsom isteni fokhagymás-fűszeres olaján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított fokhagymát, illetve a zellert. Ha egy picit megereszkedtek, meghintjük egy kis sóval, majd jöhet jópár szem aszalt paradicsom (mi a nagyobb darabokat félbe vágtuk, de egyben is ráönthetitek) és a félbe vágott olívabogyók. Összeforgatjuk és meglocsoljuk egy kis almaecettel (körülbelül 1 evőkanálnyival), majd hozzáadjuk a paradicsom pürét és körülbelül 10 percig főzzük ezt az isteni zöldséges szószt. Közben kifőzzük a tésztát lobogó sós, olajos vízben.

Ha a tészta elkészült, leszűrjük (egy kis tészta vizet tegyünk félre), majd beleforgatjuk a paradicsomos mártásba és megöntözzük a tészta vízzel. Alaposan összedolgozzuk a tésztát a szósszal, majd mehet is a tányérra!
Megszórjuk chili pehellyel, petrezselyemmel és egy jó nagy adag reszelt Ranolder sajttal!

Mennyei paradicsomos tészta, valódi alapanyagokból, fölsöleges adalékoktól és ízfokozóktól mentesen. Próbáljátok ki! 🙂😋

 

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.