Otthon

Tavaszi nagytakarítás

Biztos a korral jár, de amióta felnőttünk, egyre jobban élvezzük a környezetünk csinosítgatását, rendbe tételét. Az évszakváltás tökéletes alkalom egy nagyobb volumenű takarításra, ahol nem csak a megszokott porszívózás-felmosás-portörlés triumvirátuson esünk túl gyorsan. Hanem úgy igazán felforgatunk mindent. Persze nem kell, hogy ez egy nap alatt megtörténjen (valószínűleg fizikai képtelenség lenne, hacsak nem egy pár négyzetméteres szobában lakunk 😅 ). De az biztos, hogy időközönként szükséges.

A tavasz kezdete tökéletes időpont egy óriási takarításra! Mivel is rázhatnánk le magunkról a téli álmot, ha nem azzal, hogy mindent kisuvickolunk, letörölgetünk, lemosunk? Nos, az időjárás még annyira nem bizonyította be, hogy itt a tavasz, de mi szentül hisszük, hogy már karnyújtásnyira van! Ezért el is határoztuk, hogy hétvégén egy nagy-nagy-nagy takarítással elűzzük a telet!

 

Így takarítunk mi

Korábban már meséltünk róla, hogy igyekszünk a saját életünkbe is apróbb környezettudatos lépéseket beilleszteni, illetve odafigyelni arra, mivel tápláljuk a testünket. Szeretjük a finom falatokat, amik valódi alapanyagokból készültek, lehetőség szerint fölösleges adalékok nélkül. Többek között ezért is jött létre online szatócsboltocskánk, a Pekedli, ahonnan mi is rendszeresen beszerezzük a kamránk feltöltéséhez szükséges élelmiszert és kiegészítőket.
Amellett, hogy igyekszünk tudatosan étkezni, azt is fontosnak tartjuk, hogy ne szennyezzük magunkat mindenféle vegyszerekkel és olyan anyagokkal, amik károsak lehetnek az egészségünkre.

Ezért is a kedvenc takarító társaink a Greenbiotic fantasztikus ökotisztítószerei, amik kizárólag természetes, életbarát alapanyagokat tartalmaznak és a baktériumok erejét használják tisztításra. Szóval ezek a kis flakonba töltött bacik nekünk dolgoznak, ők csinosítják a lakásunkat. Elég menő nem? 😉

Ráadásul a flakonok újrahasznosított műanyagból készülnek, így ezek is a körforgás részei!

Emellett sokszor kacsingatunk a házi tisztítószerek irányába is, bár egyelőre még konkrét lépésekre nem szántuk el magunkat…de ami késik, eljön, szokták mondani. 🙂  Az viszont biztos, hogy a Feltöltő Pont oldalán szuper tippeket kaphattok ebben a témában is, így ha Ti is szemeztetek már ilyen megoldásokkal, jótanácsokért és alapanyagokért irány a bolt! Apropó, mit szólnátok, ha online piacunkon is kaphatók lennének ilyen alapanyagok, amikből házi tisztítószereket aplikálhattok? 🤔

 

Itt a tavasz, jöhet a nagymosás!

Az egyik kedvenc elfoglaltságunk a mosás, hiszen olyan klassz a frissen mosott ruhák illata! Alig várjuk minden évben, hogy végre beköszöntsön a jó idő. Ilyenkor kicsapjuk a teraszon a ruhaszárítót és a napsütésben száríthatnak a friss ruhák. A tavaszi nagytakarítás alkalmával a téli ágyneműt is nagymosásra száműzzük és lecseréljük a nyári szettre. Mi a mosáshoz is a Greenbiotic bacijait használjuk, de jó hír, hogy ha hagyományosabb megoldást kerestek, akkor mosószódát, folttisztító sót és mosóparfümöt is találtok online piacunkon!
A Greenbiotic csapata a kismamákra is gondolt, hiszen bababarát tisztítószereket, így mosószert is találtok a kínálatuban.🙂

 

Növénywellness a fürdőszobában

Van némi addikciónk a zöld növények iránt, így lassan, de biztosan mindig gyarapodik itthon az állomány. 😅  Persze mind folyamatos törődést igényelnek, de azért néha muszáj egy-egy nagygenerált beiktatni náluk is. A tavaszi nagytakarítás erre tökéletes alkalom, ilyenkor megnyílik a fürdőben a növény wellness és megtisztulnak a levelek, a föld pedig feltöltődik friss vízzel.

Ha netán károkozókra bukkannánk a leveleken, akkor sincs gond, a Vitaflóra Növénytisztító permet mindig segítségünkre van.

 

Rozi is szép új bundát kap

Rozi, törpe tacskó lévén igen közel van a földhöz, ami egy-egy kiadósabb séta, netán egy kis eső után meg is látszik rajta. 😆  Persze mi így is szeretjük, hiszen egy ilyen kis virsli testet ki ne imádna?! De azért minden nap nem fürdetjük, hiszen ez a szőrének és a bőrének sem tesz jót. Viszont, ha már belefogtunk a nagy csinosításba, ne hagyjuk ki őt sem, ilyenkor jöhet egy nagy habos fürdő és persze a Greenman szuper szőrzet ápolója. Igaz, ez a tevékenység nem tartozik Rozi kedvencei közé. Ilyenkor ezerszer próbálja lerázni magáról a vizet és minden takaró alá bebújik. De mi tudjuk, hogy azért ő is hálás, hogy megszabadítottuk az ,,út porától”.

 

Ha már minden csillog, villog

Nincs is jobb érzés, mint mikor a fárasztó nap végén eltesszük az utolsó tisztítószert is és lehuppanunk a kanapéra. Ilyenkor elégedetten tekintünk végig a nagy művön, amit egész nap (vagy akár napokig) alkottunk! Minden csillog-villog, minden tiszta és ezt mind környezetbarát, természetes alapanyagokkal értük el!
Már csak pár fújás a friss ágyneműre a Pécselyi levendulaüzem mennyei levendulavizéből, egy kis illóolaj a párologtatóba és kezdődhet a jól megérdemelt pihenés.

 

Nálunk beszerezhetitek a tavaszi nagytakarítás elengedhetetlen kellékeit, az ,,Otthon” kategóriában megtaláltok minden környezetbarát alapanyagot, ami kellhet!
Óvjátok a környezetet és az egészségeteket természetes összetevőkkel a takarításkor is! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.