Érdekességek

Miért jó az online piac?

Talán sokatokban fölmerült már a kérdés, hogy miért is jó a Pekedli online piac?
Hiszen nyitva vannak a boltok, el lehet menni bármelyik ,,hiperbe” és megejteni a bevásárlást a hét bármely napján.

Nos, arra gondoltunk, most elmesélnénk, szerintünk (és a Ti visszajelzéseitek szerint is) miért is jó a piacunk!

A piac az piac

Nos, talán senkinek sem kell bemutatni, hogy mi a különbség egy ,,mezei” bolt és egy piac között. Az utóbbit hetente pár alkalommal látogathatjuk és nagyrészt termelői finomságokat találunk ott, vagy éppen nagybani jelleggel mindenféle árusokat. Itt aztán számtalan portékát beszerezhetünk, amit szépen haza lehet cipelni. Van egy kis nyüzsgés, sok árus, lehet beszélgetni a termelőkkel, esetleg tapasztalatot cserélni a vásárlókkal.

Ezt az élményt és természetesen a friss árukat mi is nagyon szeretjük, de valljuk be, a jelenlegi helyzet nem annyira ,,támogatja” ezeket a vásárlásokat és nem is mindig jut időnk vasárnap reggel piacozni.
Veszprém megyében számos remek termelő és családi vállalkozás van mindenféle szegmensben, olyanok is, akikkel sokat találkozhatunk vásárokon, piacon.

Mi házhoz visszük a piacot

Van egy jó hírünk! Most már nem kell mindig elutaznotok ezekre az eseményekre, hiszen a portékáikat a Pekedli online piacterén is megrendelhetitek! Mi házhoz visszük Nektek a piacot! Így, ha épp nem jut idő piacozni, vagy nincs kedvetek csomó időt elvesztegetni az utazással, sorban állással és cipekedéssel, akkor kényelmesen, akár a kanapéról is feltölthetitek az éléskamrát!

Piaci nyüzsgést egyelőre nem tudunk prezentálni Nektek, de a termelőinket megismerhetitek, ugyanúgy, mint, ha a piacon találkoznátok Velük. Minden partnerünkről olvashattok az oldalon és terveink szerint szépen sorban már videóinkban is megismerhetitek őket és a portékáikat. Első videónk előző héten debütált, amiben a Gombócz Csokoládé tulajdonosa, Dávid mesélt Nektek a csokijairól. Itt meg tudjátok nézni a bemutatkozót, ha még nem láttátok.

Az vagy, amit megeszel

A fenti vezérelv mentén igyekszünk minél tudatosabban megválogatni, miket is fogyasztunk a mindennapokban, mit kenünk magunkra és mivel tisztítjuk a környezetünket. Persze még messze vagyunk a tökéletestől, de szeretnénk mindenkinek, aki hasonló vezérelvek mentén gondolkozik segíteni ebben a törekvésben.
Ezért is válogatjuk meg, milyen termékek kerüljenek föl az oldalunkra, hiszen fontosnak tartjuk, hogy ellenőrizhető forrásból származó termékeket juttassunk Hozzátok.
Mindamellett, hogy folyamatosan dolgozunk azon, hogy mindig frissüljön a kínálat, nálunk csak olyan termékekkel fogtok találkozni, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk, használunk. Nem lesz még egy plusz befőtt, mert ,,jól néz ki”, vagy plusz egy szappan, ami ,,bár nem natúrkozmetikum, de jó az illata”.

A Pekedli online piacterén igyekszünk a legjobb helyi termelői portékákat összegyűjetni Nektek, amik szezonálisan éppen rendelkezésre állnak. Így mindig friss termékekhez juthattok, amik nem utazták körbe a földet azért, hogy az asztalra kerülhessenek.

Támogasd a hazait, vegyél helyit

A járvány helyzet mindenkinek okozott kellemetlenségeket, de talán a kisvállalkozások számára ennél azért nagyobb károkat is hozott. Most még inkább fontos, hogy támogassuk a helyi termelőket, kézműveseket azzal, hogy az ő portékáikkal vesszük körbe magunkat és a termelői finomságokat tesszük az asztalunkra!
Minden vásárlással a helyi kisvállalkozásokat, kézműveseket támogatjátok, akiknek ezzel az álmát építitek! Emellett persze ne felejtsük el, hogy szuper termékeket kaptok cserébe. 😊  Elég jó ,,üzlet” nem?

Ár-érték arány

Természetesen tudjuk, hogy mindenki megnézi a boltokban az árcédulákat, főleg, ha van összehasonlítási lehetőség egy adott termékkategóriában.
Igyekszünk majd úgy (is) színesíteni a kínálatot, hogy legyen lehetőségetek eszerint is választani.

Egy dolog azonban biztos: a termelői portékák sosem fognak annyiba kerülni, mint amit egy hipermarket polcain megtaláltok. Miért?
Nos, ezek kézműves, vagy kisüzemi termékek, amik nem gyártósoron készülnek, amikben benne van a termelők szíve-lelke, a családi tradíciók, a sok tanulás, tapasztalás és minden, ami elvezetett oda, ahol most tartanak. Kisebb darabszámban, korlátozott mennyiségben készülő, szezonális portékákról beszélünk. Fontosnak tartjuk, hogy kizsákmányolás nélkül kínáljunk Nektek olyan finomságokat, amik értéket képviselnek és megfizethető áron vásárolhatjátok meg őket.
Így valóban nem lesz egy lekvár 250 Ft piacterünkön, de abban biztosak lehettek, hogy kiváló minőségű, igazi gyümölcsből, kézzel készült finomság kerül majd az asztalotokra. 😊

Remek termékek készülnek Veszprém megyében, tartsatok velünk és fedezzétek fel őket Ti is!
Egy vásárlónk egyszer azt mondta, hogy ,,a Pekedlis finomságokkal a szeretet költözött a lakásába”. Ez a szeretet ezekben a portékákban rejtőzik, mi csak kikézbesítjük őket. 😊

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.