Sümegtej RANOLDER kéregérlelt, zsíros keménysajt

870Ft1.200Ft

2017-ben, Franciaországban, a Nemzetközi Sajtversenyen Aranyérmes lett.

Sajtunkat Ranolder János veszprémi püspök emlékére és tiszteletére neveztük el. A sajtok elkészítéséhez csak a helyben megtermelt alapanyagokat használjuk fel.

A sajt különleges karakteres ízét és illatát, omlós állományát és a zárt szerkezetét első sorban a kiváló minőségű tejnek, az egyedi baktérium flórának, valamint a több hónapos levegőn történő kéregérlelésének köszönheti. 30 cm átmérőjű, 8-10 cm magas, korong alakú, 7-8 kg tömegű.

A sajt ízei, aromái 15-20 °C hőmérsékleten kóstolva a legintenzívebbek. A kezdeti enyhén édeskés és sós sajtos alap íz mellett határozottan és hosszan jelennek meg a friss ropogós kenyérhéjra, a török mogyoróra, valamint a sárga húsú aszalt gyümölcsök közül a körtére emlékeztető íz jegyek.

Az idő előrehaladtával a sajt íze egyre karakteresebbé válik.

Az 1 éven túli érlelésű a tejcukor lebomlása miatt laktózmentessé válik.

 

Terméket gyártja: Sümegtej – bővebben itt olvashatsz róla

Törlés

Leírás

Kiszerelés: 0,2 kg (+/- 3 g)

Tárolás: Hűtve 0 – 6 °c-on

Lejárat: a csomagoláson jelzett időpontig

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia1606 KJ/387 kcal
Zsír31 g
Ebből telített zsírsav20 g
Szénhidrát0,1 g
Ebből cukor0,1 g
Fehérje27 g
1,5 g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sümegtej RANOLDER kéregérlelt, zsíros keménysajt” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük