ZSÓFI MINDENKI FŰSZERES LÁNYA

Kalandos út vezette Zsófi egy rosszul kitöltött egyetemi jelentkezési laptól a kistermelői piacokon át a saját kisüzemem beindításáig. Egy kis időre, óriási adag lelkesedésre és egy csipetnyi véletlenre volt szüksége hozzá, és persze a vevői pozitív visszajelzéseire.

Szerinte fűszerkészítményekkel foglalkozni az egyik legkreatívabb és legizgalmasabb munka a világon. Rengeteg kísérletezésre, képzelőerőre és találékonyságra van szükség hozzá. Már maga a termesztés is számtalan megoldandó feladat elé állítja nap mint nap, pedig az még csak az első lépés a kalandos úton. Nincs tökéletes fűszerkeverék és mindig van egy újabb ízkombináció, amit muszáj kipróbálnia, vagyis folyamatosan van valami kutatnia, tesztelnie, fejlesztenie.


95481499_2516064115373278_1861952787642843136_o

És akkor még nem is említettük a felhasználást, vagyis a főzést, ami maga a harapható kreativitás. Ha épp nincs otthon semmi, akkor azt a semmit is fel lehet dobni valamivel és máris lesz belőle valami. Imád főzni, új ízeket, új felhasználási módokat kitalálni vagy a tőletek érkező tippeket kipróbálni.

Borzasztó sokrétű a munkája, sosem nem unatkozik, ami jó, mert nem szereti a monoton dolgokat. Hol a kertben kell dolgozik, ami kikapcsolja, hol főznie kell valamit, hol címkéznie kell, hol a Photoshopban címkét szerkeszt, vagy a webáruházzal van valami dologa. 

Számára az, hogy ő termeli meg a fűszert a kertjében, magról neveli, megnő, begyűjti, elkészíti és mások az ő fűszereiből készítenek valami finomat, egy mindennél varázslatosabb érzés! Kreál valamit, amibe mindenét beleteszi, közben gondozik és gondolkodik, hogy milyen újat lehetne még kitalálni. Az emberek kijönnek a piacra, megveszik és aztán visszajönnek és azt mondják neki, “hogy úristen ezzel főzünk reggeltől estig és szeretnénk egy nagyobb kiszerelésűt belőle”. Számára nincs ennél inspirálóbb! Kóstold meg Te is, egészen biztos hogy megérted miről beszél.