Vállalkozásunkat azért indítottuk el 2007-ben, hogy környezetbarát termékeket kutassunk fel, s tegyünk elérhetővé mindannyiunk számára. Mindent egy helyen. Célunk, hogy a hétköznapi élet majd’ minden területén valódi, környezetbarát alternatívát kínáljunk. Hiszünk benne, hogy a környezetvédelem korunk legnagyobb kihívása, amelyre sok kis apró megoldást kell találnunk. Ebben szeretnénk segíteni Neked.

Komolyan vesszük magunkat és a küldetésünket.

Termékeinket szigorú feltételek alapján válogatjuk, amelyek megegyeznek a környezetbarát termékek általános kritériumaival. Minden terméknél mérlegeljük azt is, hogy valóban szükséges termékről van-e szó, vagy annak gyártása, hulladékai elkerülhetőek.

A háztartások „zöldítésében” az egyszerűbb megoldásokra törekszünk. Ez a gyakorlatban például a lehető legkevesebb tisztítószer (szódabikarbóna, mosószóda, citromsav) használatát jelenti, a minden felületre külön csomagolt, illatosított és nem pontosan ismert összetételű vegyszerek helyett.

Vállalkozásunk tevékenységének minden területén igyekszünk következetesen zöld megoldásokat alkalmazni. Néhány példa ezek közül:

  • Kizárólag fehérítésmentes, újrahasznosított papírra nyomtatunk.
  • Számláinkat nyomtatás nélkül, e-mailben küldjük meg vevőinknek
  • Irodánkban és boltjainkban a papírok mindkét oldalát felhasználjuk firkapapírnak, majd a végképp teleírt papírokat iratmegsemmisítőben felaprítjuk, amit a csomagok kitömésére használunk.
  • Kiszállításos rendeléseinket helyben begyűjtött, hulladékként keletkező kartondobozokba csomagoljuk, újrahasználva ezeket.
  • Csomagjainkhoz kizárólag lebomló, papír csomagolóanyagokat és kitömőanyagokat használunk.
  • Minden az irodánkban és termékeink kiszerelése során keletkező hulladékot szelektíven gyűjtünk, amit pedig lehet, helyben újrahasználunk.
  • Támogatjuk zöld civil szervezetek munkáját, tevékenységük megjelenítését (magunk is zöld civil szervezeti múlttal rendelkezünk)

PORTÉKÁIK