2017-ben, Franciaországban, a Nemzetközi Sajtversenyen Aranyérmes lett.
Sajtunkat Ranolder János veszprémi püspök emlékére és tiszteletére neveztük el. A sajtok elkészítéséhez csak a helyben megtermelt alapanyagokat használjuk fel.
A sajt különleges karakteres ízét és illatát, omlós állományát és a zárt szerkezetét első sorban a kiváló minőségű tejnek, az egyedi baktérium flórának, valamint a több hónapos levegőn történő kéregérlelésének köszönheti. 30 cm átmérőjű, 8-10 cm magas, korong alakú, 7-8 kg tömegű.
A sajt ízei, aromái 15-20 °C hőmérsékleten kóstolva a legintenzívebbek. A kezdeti enyhén édeskés és sós sajtos alap íz mellett határozottan és hosszan jelennek meg a friss ropogós kenyérhéjra, a török mogyoróra, valamint a sárga húsú aszalt gyümölcsök közül a körtére emlékeztető íz jegyek.
Az idő előrehaladtával a sajt íze egyre karakteresebbé válik.
Az 1 éven túli érlelésű a tejcukor lebomlása miatt laktózmentessé válik.
Terméket gyártja: Sümegtej –
bővebben itt olvashatsz róla
Értékelések
Még nincsenek értékelések.