Ki az a Mamka?

Gréta édesanyja, akivel közösen készítik a termékeiket és művelik azt a kis földjüket, ahol az alapanyagok megteremnek.
Még a nagyszülei vették a kertet a Balaton-parton, ahol immáron 40 éve gazdálkodnak. Rengeteget tölt a kertben, ahova rengeteg gyerekkori emléke köti. Amikor csak teheti elhagyja a várost, hogy megnézze mennyit fejlődtek a növényei, mennyit nőttek a gyümölcsei, hogyan változik a kert évszakról évszakra.

A kert és a befőzés összetartozik náluk. A befőzés ősi tradíció, csinálták már dédanyáink, csinálták nagyanyáink és csinálják ők is. Megpróbálják elrakni a nyár és az ősz ízeit a téli hideg napokra, üvegbe zárni az ízeket, zamatokat. Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember kinyit egy üveg lekvárt és érzi a gyümölcs aromáját, a nyár színét, érintését.

Bíznak abban, hogy mások is megérzik, hogy mennyivel több odaadás, szeretet van a szívvel-lélekkel készített finomságokban, mint a nagyüzemi konzervekben. A kert művelése során nem használnak vegyi anyagokat és műtrágyát sem. Így persze sokszor nem olyan gyümölcstermést kapnak, amit szeretnének, de számukra fontosabb a természetesség, mint a nagy terméshozam. A befőzés során sem használnak tartósítószereket. Termékeik tradicionális befőzési technikával, cukor felhasználásával készítik, úgy ahogy azt őseink is tették.