MI KIS FALUNK KINCSEI
Nyírád

A Nagycsaládosok Nyirád és Környéki Egyesülete 2018-ban hozta létre a helyi termelők áruit feldolgozó Mi kis falunk kincse kisüzemet. A tipikusan kis tételben, házias ízekkel, kézzel válogatott, de nagyon jó minőségű termékek feldolgozására elsősorban kisgyermekes anyákat alkalmazunk, akik a helyi munkahely mellett képzéseket, új technológiák megismerését is szívesen fogadják.

Az ötlet a nagycsaládosoknak szervezett olyan jellegű program sorozatából jött, ahol a kertészkedés, gyümölcs eltevés, önellátó gazdálkodás gondolatával ismertettük meg az egyesület tagjait.

Az idény gyümölcsök feldolgozása szörp, ivólé, aszalvány, savanyúság. lekvár formában történik, de közkedveltek a mártogatós termékeink, a kenyérre kenhető pástétomok, és pestok is.

A kisüzemben készült termékeink tartósítószert nem tartalmaznak, és legkevesebb cukor felhasználásával készülnek, éppen ezért felbontás után hűtést igényelnek.

Visszatérő vásárlóink vannak, akik elégedettségükről számolnak be. Szívesen veszik a közösségi médiában megjelenő étel receptjeinket, ahol a kisüzem termékeit használjuk fel.